ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

Το άρωμα στα τριαντάφυλλα είναι ένας σύνθετος χαρακτήρας που καθορίζεται από ένα μίγμα πτητικών μορίων. Τα τριαντάφυλλα έχουν πολλά διαφορετικά αρώματα και συνδυασμούς αρωμάτων. Το άρωμα στα τριαντάφυλλα είναι ένα σημαντικό και θελκτικό στοιχείο που αποκομίζουμε από την καλλιέργεια των τριανταφυλλιών. Στον 20 αιώνα οι παραγωγοί είχαν στόχο για μεγάλα, πυκνά άνθη στα υβρίδια τσαγιού, καθώς επίσης και νέα διαφορετικά χρώματα. Μέχρι σήμερα, λίγα γονίδια που αφορούν τη μυρωδιά στα τριαντάφυλλα έχουν απομονωθεί μέσω των κλασικών βιοχημικών προσεγγίσεων από φυτείες τριανταφυλλιών.
                        
Τα πέταλα είναι η κύρια πηγή εκπομπής  αρώματος όπου και ελέγχεται εξελικτικά. Για πολλά έτη η επιλογή για μακροζωία ήταν στόχος. Με τη βελτίωση για την επίτευξη αυτού του στόχου χαρακτηριστικά όπως το άρωμα, το χρώμα κ.α. έδειξαν να συσχετίζονται αρνητικά.
     
Γενικά, τα τριαντάφυλλα που είναι σκοτεινόχρωμα, έχουν περισσότερα και βελούδινα πέταλα στα άνθη εκπέμπουν περισσότερο άρωμα.
Ακόμη το άρωμα θα είναι  πιο έντονο σε θερμές και ηλιόλουστες ημέρες όταν το χώμα είναι υγρό κι αυτό επειδή αυξάνεται η παραγωγή των συστατικών που συμβάλουν στο άρωμα των τριανταφυλλιών. Μια ποικιλία που δεν επηρεάζεται, ως προς το άρωμα, από τις διαφορές του καιρού του καιρού είναι CHRYSLER IMPERIAL και η SUTTER'S GOLD όπου είναι ευώδης ακόμη και τις δροσερές, νεφελώδεις ημέρες.
   
Το άρωμα είναι ότι επηρεάζεται και από τις ασθένειες. Το ωίδιο, ειδικά, μπορεί να προκαλέσει μια απώλεια αρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου